Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza, Siber Suçlarla Mücadele Uluslararası Çalıştayı'nda konuştu:

TAKİP ET

"Türkiye, Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü ve egemenliğini her zaman savundu" - "Siber suçlarla mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği bizim için büyük önem taşıyor. Bu alanda bölge ülkelerinin gerisindeyiz. Türkiye'nin tecrübeleri çok değerli"

Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza, siber suçlarla mücadele konusunda Türkiye ile işbirliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Bunoza, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katılımıyla Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) düzenlenen Siber Suçlarla Mücadele Uluslararası Çalıştayı'nda konuşma yaptı.

Çalıştaya, Türkiye ve Bosna Hersek'in yanı sıra Karadağ, Sırbistan ve Hırvatistan'dan siber güvenlik uzmanlarının da katıldığını ifade eden Bunoza, özellikle gelecek dönemdeki işbirliği için bu tarz etkinliklerin önem arz ettiğini dile getirdi.

Bunoza, Türkiye'nin Bosna Hersek'in gerçek dostu olduğunu belirterek, "Türkiye, Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü ve egemenliğini her zaman savundu. Siber suçlarla mücadelede sorumluluğun Bosna Hersek'in iki entitesinin yönetimlerine ait olduğunu belirtmem gerekir. Bu da bu konudaki en büyük zorluklardan birisi." dedi.

Bilişim uzmanlarının da Bosna Hersek'ten gittiğine işaret eden Bunoza, "Bilişim uzmanları maalesef Bosna Hersek'te kalmak istemiyor ve Avrupa Birliği ülkelerine göç ediyorlar. Bosna Hersek'in donanım ve teknolojik altyapısı da oldukça zayıf. Siber suçlarla mücadele konusunda ciddi yardımlara ihtiyacımız var." diye konuştu.

Bunoza, son yıllarda Bosna Hersek'teki siber suçlarda yüzde 300 artış görüldüğüne dikkati çekerek, "Siber suçlarla mücadele konusunda Türkiye ile işbirliği bizim için büyük önem taşıyor. Bu alanda bölge ülkelerinin gerisindeyiz. Türkiye'nin tecrübeleri çok değerli. Bosna Hersek kurumları Türkiye ile çalışmalarına devam etmeli." ifadesini kullandı.

Siber Suçlarla Mücadele Uluslararası Çalıştayı, Türkiye Adalet Akademisi, IUS, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bosna Hersek Hakimler ve Savcılar Eğitim Merkezi işbirliğinde yapıldı.

açıklama adalet bakanı Bosna Hersek