Rabat Büyükelçiliği, Türk Mutfağı Haftası'nda Faslı öğrencileri ağırladı
Türkiye'nin Rabat Büyükelçiliği ile Rabat Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde, 21–27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında akşam yemeği düzenlendi
Türkiye’nin Rabat Büyükelçiliği ile Rabat Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde, 21–27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında akşam yemeği düzenlendi.
Büyükelçilik resmi konutunda ev sahipliğini Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç’ın yaptığı davete, Rabat Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe öğrenen Faslı kursiyerler katıldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada konuklar, geleneksel Türk yemeklerini tatma ve Türkçe sohbet etme imkanı buldu.
Rabat Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Reha Ermumcu’nun da hazır bulunduğu gecede, Büyükelçi Kılıç davetlilere söz vererek onlarla tanıştı ve Türkçe öğrenme serüvenlerini dinledi.
Ardından misafirlere hitap eden Kılıç, Türk Mutfağı Haftası’nın bu yılki teması olan “klasik ve zamansız Türk lezzetleri” çerçevesinde Türk yemek kültürüne dair bilgiler paylaştı. Kılıç, Türk mutfağının klasik lezzetlerinin geleneksel, sağlıklı, sürdürülebilir ve atıksız yemek mirasının taşıyıcısı olduğunu vurguladı.
Yemek menüsünde mercimek çorbası, zeytinyağlı taze fasulye, karnıyarık ve pilav ikilisi, çoban salata, ayran ve tatlı olarak revani yer aldı.
Büyükelçi Kılıç, misafirleriyle Türk mutfağına ve genel olarak Türk kültürüne dair sohbet etti, yöneltilen soruları yanıtladı.
AA muhabirine konuşan Büyükelçi Kılıç, "21–27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle Fas’ta, Rabat’ta Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe öğrencileriyle bir araya geldik. Onlara sadece dil değil, kültürün de farklı unsurlarını öğretmek amacıyla bugün Türk mutfağını tanıttık." dedi.
Konukların aslında birçok Türk yemeğini bildiğini ifade eden Kılıç, "Hem bilgilerini artırdık hem de doğrudan tatma fırsatı sunduk. Bu seneki Türk Mutfağı Haftası’nın teması klasik ve zamansız Türk lezzetleriydi. Bu çerçevede onlara klasik Türk yemeklerini tanıttık. Türk evlerinde yapılan yemekleri tanıttık. Aynı zamanda onlar için Türkçe pratik yapma fırsatı oldu. Bu vesileyle Yunus Emre Enstitüsüne de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Rabat Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ermumcu ise "Her yıl 21–27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’nı bu yıl Büyükelçimizin ev sahipliğinde öğrencilerimizle birlikte kutladık. Samimi bir akşam yemeği oldu. Türkçe Yaz Okulu’na katılacak öğrenciler için de güzel bir başlangıç niteliğindeydi." diye konuştu.